Vincent Aboubakar’ın Beşiktaş Macerası ve Rıza Çalımbay İle Yeniden Başlıyor

Burak Yılmaz’ın açıklamaları sonrası Beşiktaş'ta kritik soru: Aboubakar'da yine aynı senaryo mu yaşanacak?

Beşiktaş formasını üçüncü kez giyen Vincent Aboubakar, kariyeri boyunca her dönem takımının en önemli gol silahı olmuştur. 2016-17 ve 2020-21 sezonlarında Beşiktaş ile 2 Süper Lig ve 1 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu kazanmış Kamerunlu futbolcu, attığı goller kadar gündemi meşgul eden iddialar ve teknik direktörlerinin açıklamalarıyla da konuşulmuştur. Aboubakar, 2020-21 sezonunda şartlı olarak transfer edilmiş ve sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzayacakken Sivas deplasmanında sakatlandığı için sezonun geri kalanında forma giyememiştir.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın teknik direktörü olan Sergen Yalçın, görevden ayrıldıktan sonra Aboubakar hakkında şu açıklamayı yapmıştı: “Sivas’a maça gidiyoruz. Aboubakar sakattı. Takımdaki oyuncular ona baskı yaptı. ‘Oyna’ dediler. Aboubakar, baskılara dayanamadı ve ‘Tamam, oynayacağım kendimi riske atacağım’ dedi. Sivas’ta maç başladı Aboubakar, saha içinde pozisyonlara girmiyor. Maç 44. dakikaya geldi. Ayağını tuttu. Dedim ne oldu vuruldu mu? Gelirsin sakatlandım dersin, zaten bitmesine 1 dakika var. İçeride konuşuruz, devreye çıkmazsın. Kendi kendime dedim herhalde vuruldu bu, tribünden ateş ettiler bakın bir dedim. O sırada kameralar da beni çekiyor. Güleceğim ama gülemiyorum.”

Aboubakar ise 2022-23 sezonunda Beşiktaş’a geri döndüğünde bu sözler sorulduğunda, “O dönem milli takımda sakatlık yaşadım. Tedavinin ardından Sivas maçına çıktım ama 45. dakikada çıkmak zorunda kaldım. Bir maç daha oynasaydım kontratım uzayacaktı ama oynamamamın bununla bir ilgisi yok” şeklinde cevap verdi. Aboubakar hakkında önemli bir iddia ortaya atan isim ise Burak Yılmaz oldu. Yılmaz, Kamerunlu futbolcunun kasten oynamadığını ima ederek, “Araştırınca öğrendim ki bizim Kamerunlu golcümüz, 4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş. Ödeme yapılmayınca ağrılarının da devam ettiğini söylediler.”

Şimdi Beşiktaş camiasında konuşulan soru şu: Rıza Çalımbay, beyaz bir sayfa açtığını söyleyerek Vincent Aboubakar’ı kazanabilecek mi? Çalımbay, Türkiye’nin en deneyimli teknik direktörlerinden biridir ve kaos ortamlarını ve çözüm yollarını çok iyi bildiğini ifade etmektedir. Eğer Çalımbay, Kamerunlu yıldızdan tam olarak faydalanabilirse Beşiktaş büyük bir güç kazanacaktır. Bu sorunun cevabı kısa sürede ortaya çıkacak. Kesin olan bir şey var ki, sahada varlığıyla dahi rakiplere korku salan Aboubakar’ın bir şekilde Beşiktaş’a kazandırılması gerekmektedir.

Rıza Çalımbay için asıl mesai bugün başlıyor. Geçtiğimiz cuma günü göreve başlayan Çalımbay, ilk maçında Başakşehir’i 1-0 mağlup ederek iyi bir başlangıç yapmıştı. Ancak asıl çalışmalar bugün başlayacak antrenmanlarda yapılacak. Çalımbay, teknik ve taktik çalışmaların yanı sıra moral motivasyon çalışmaları da yapacak. Son zamanlarda büyük bir düşüş yaşayan futbolcularla birebir görüşmeler yaparak mental olarak güçlenmelerini sağlayacak olan Çalımbay, ayrıca takıma uygulamak istediği sistem için 2 hazırlık maçı yapacak. 19 Kasım Pazar günü Sakaryaspor ile deplasmanda ve 22 Kasım Çarşamba günü İstanbuspor ile BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde özel maçlar oynanacak.

Bu çerçevede Beşiktaş, fikstüre göre ilk resmi maçını 26 Kasım’da Yılport Samsunspor ile rakip sahada oynayacak. Ayrıca 30 Kasım’da UEFA Konferans Ligi’nde Club Brugge ile İstanbul’da karşılaşacak. Beşiktaş’ın Vincent Aboubakar’ı takıma kazandırması şart, çünkü sahadaki etkisi bile rakiplere korku salmaktadır.