Vissel Kobe, Nagoya Grampus’u Yenerek J1 Futbol Ligi’nde Şampiyonluğunu İlan Etti

Vissel Kobe, Japonya Ligi'nde şampiyonluğunu ilan etti! Tarihte ilk...

Japonya J1 Futbol Ligi’nin lider takımı olan Vissel Kobe, Son hafta oynanan maçta Nagoya Grampus’u 2-1’lik skorla yenerek galibiyet serisine devam etti. Misaki Park Stadı’nda gerçekleşen bu mücadelede, Vissel Kobe üstünlüğü elde ederken, Nagoya Grampus ise mağlubiyeti kabul etmek zorunda kaldı.

Ligin ikinci sırasında bulunan Yokohama F. Marinos ise Niigata ile oynadığı maçta golsüz berabere kalarak beraberlikle yetindi. Bu sonuç ile Yokohama F. Marinos puanını 64’e çıkardı ve Vissel Kobe’nin önünde yer alma şansını kaybetti.

Vissel Kobe ise şampiyonluk potasındaki yerini güçlendirdi. 68 puana ulaşan takım, sezonun bitimine bir hafta kala tarihindeki ilk şampiyonluğunu ilan etti. Takımın teknik direktörlüğünü Takayuki Yoshida yaparken, takımın kaptanı olan İspanyol futbolcu Juan Mata ise önemli bir rol üstlendi.

Bu sezon toplamda 33 maça çıkan Vissel Kobe, 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Takım, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şimdi gözler, Vissel Kobe’nin şampiyonluk coşkusunu yaşayacağı son maça çevrildi.