Sosyal Medyadan Dolandırıcılık Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

Sosyal medyadan tanışma tuzağı

Sosyal Medyadan Tanıştıkları Erkeklerin Banka Bilgilerini Çalarak Dolandıran 9 Şüpheli Yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, kent genelinde faaliyet gösteren suç örgütü üyeleri, sosyal medya üzerinden erkekleri tuzağa düşürerek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Polis ekipleri, şüphelilerin sosyal medya platformlarında erkeklerle iletişime geçtikten sonra randevulaşarak mağdurların telefonlarını çeşitli bahanelerle istediklerini ve telefon şifrelerini bu şekilde ele geçirdiklerini tespit etti.

Telefon şifrelerini öğrendikten sonra şüphelilerin, sahte plakalı araçlarla kaçmaya çalıştıkları belirlendi. Şüpheliler, mağdurların banka hesaplarından para transferleri gerçekleştirip internet bankacılığı aracılığıyla kredi çektikleri ortaya çıktı.

Suç örgütü üyelerinin, erkekleri dolandıran kadın şüphelilere elde edilen paranın üçte birini verdiği de polis ekipleri tarafından belirlendi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerindeki kamera kayıtları ve banka yazışmaları üzerinden yaptıkları inceleme sonucunda 34 ayrı dolandırıcılık vakasına karışan 9 kişilik suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, 7 cep telefonuna da el konuldu.