“Teknofest Ankara İkinci Gününde Teknoloji Harikaları ve Heyecan Dolu Etkinliklerle Dolup Taştı”

Başkentli Teknofest’i sevdi: Çelik kanatlarla selfie kuyruğu

Teknofest Ankara’nın ikinci gününde, çeşitli teknoloji yarışmaları ve fuar etkinlikleri, uçuş gösterileri, katılımcı atölyeleri gibi birçok etkinlik düzenlendi. Hava ve Kara Araçları Sergisi, Planetaryum, Dikey Rüzgâr Tüneli, İklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Güneş Gözlem Etkinliği, Uzay Temalı Şişme Oyun Parkı, Pedallı Uçuş, Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi, Sahne Senin gibi birçok aktivite başkentlilerle buluştu. Bu etkinliklerle birlikte hem eğlence ve heyecan dolu bir gün geçirildi hem de son teknoloji ürünler halka tanıtıldı.

Hava gösterileri gibi geleneği haline gelen bir başka etkinlik ise bu yıl da büyük ilgi gördü. Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar Akıncı gibi öne çıkan savunma sanayi projeleri de ziyaretçilere sunuldu. Özellikle Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma’ya büyük bir ilgi vardı. Ziyaretçiler, Kızılelma ve İHA’larla fotoğraf çektirmeyi tercih ettiler ve oluşan bir kuyruk oluştu.

TEKNOFEST Ankara’da 103 paydaş kurum ve 16 sponsorun yanı sıra 11 sektörden 90 firma, 41 food court katılımcısı olmak üzere toplamda 131 firmaya ait 261 stant kuruldu.

Etkinlikler, Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 3 Eylül’e kadar sürecek. Ziyaretçiler, kayıtlarını “teknofest.org” adresinden yaparak etkinlik alanına çevrim içi olarak iletilen QR kodla giriş yapabiliyorlar. Bu büyük etkinlik, teknoloji meraklıları için harika bir fırsat sunuyor.