17 İl İçin Meteorolojik Uyarı: Yağışlara Karşı Tedbirli Olun!

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: 17 kente sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı havanın etkisini sürdüreceğini bildirdi. Kuzey, iç ve batı kesimlerde parçalı yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların özellikle Marmara’nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu nedenle, ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün beklenen sağanak yağış nedeniyle 17 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu nedenle, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.