Ankara’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi: Taşkınlar Yollarda Mahsur Kalanları Korkuttu

Ankara'da sağanak; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara ve çevre iller için ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum gibi kötü hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarılarda bulundu. Ancak uyarılara rağmen, akşam saatlerinde Ankara’da başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yollar kısa sürede sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Bazı büyük araçların sürücüleri tehlikeyi göze alarak görünmeyen yolda ilerlemeye çalıştı.

Yağışın şiddeti, özel bir şirkete ait bir otobüsün su tahliye kanalına düşmesine neden oldu. Araçta mahsur kalan 3 kişiyi kepçe ile kurtarıldı. Yolda mahsur kalan diğer araçlar, Karayolları Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Mamak Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Polis ekipleri de kazaları önlemek amacıyla Ankara-Kırıkkale yolu geçici süreyle trafiğe kapatınca uzun araç kuyrukları oluştu ve vatandaşlar saatlerce mahsur kaldı.

Suların çekilmesiyle birlikte Ankara-Kırıkkale yolu yeniden trafiğe açıldı. Ancak, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yağışlarda oluşan taşkınlar için geçici çözümler yerine kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti. Köse, “Çok yoğun bir yağış yağdı. Lalahan ile Gökçeyurt arasındaki tüm dere yataklarına su doldu” dedi ve ekledi: “Tabii bunlar geçici çözümler, buraya kalıcı çözümler bulmak lazım. Biz ekiplerimizle birlikte geçişi rahatlatmak için uğraşıyoruz.”

Yolda mahsur kalan vatandaşlardan Kadir Kayalı, “Ankara istikametinden Elmadağ’da bulunan evime gitmek için yola çıkmıştım. Lalahan istikametine geldiğimizde yolda sel olduğunu gördük. Fakat yolda fazla bir yağmur olmadığından devam etmeye karar verdik. Biraz daha ilerleyince mahsur kaldık. AFAD ekipleri ve belediye ekipleri bizi mahsur kaldığımız yerden çıkarttılar” dedi.

Sonuç olarak, etkili bir hazırlık yapılmadan yaşanan yağışlar maalesef hayatı zorlaştırdı. Özellikle gelecek dönemlerde daha hazırlıklı bir şekilde hareket edilmesi büyük bir önem taşıyor.