Yağmur ve Rüzgarın Etkisi: Esnafın Zor Anları

Tekirdağ'ı sağanak vurdu! Pazar esnafı zor anlar yaşadı

Tekirdağ’da Aniden Başlayan Şiddetli Yağış ve Rüzgar Esnafı Zor Durumda Bıraktı

Tekirdağ’da öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışıyla birlikte aniden bastıran şiddetli rüzgar, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığınanlar olurken, Süleymanpaşa ilçesinde kurulan pazarda esnaf zor anlar yaşadı. Yağmur ve rüzgarın etkisiyle tezgahlarını korumak için büyük çaba harcayan esnaf, pazar alanındaki eşyalarını rüzgardan korumaya çalıştı.

EDİRNE’NİN GÜNEYİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne’nin güneyi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerine kadar Edirne’nin Enez, İpsala ve Keşan ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanan yoğun yağmur ve rüzgar sonrası pazar yerindeki esnafın zorlu mücadelesi ise gözlerden kaçmadı. Rüzgarın etkisiyle şemsiyelerin devrildiği o anlar, bir vatandaşın kamerasına yansıdı.