Bayram Yolculuğu: Kurban Pazarından Kaçan Koyun

Yurttan kurban klasikleri

Kurban Pazarından Kaçan Koyun Yolculuğu

Adana’da bir vatandaş, kurban pazarından aldığı koyunu elinden kaçırdı. Panikleyen vatandaşlar, yaklaşık 2 kilometre koşarak kaçan koyunu bir bahçede durdurmayı başardılar. Çevredeki yardımseverlerin de desteğiyle koyun yakalandı.

Yasağa Rağmen Dışarıda Kesim Yapanlar Görüntülendi

Yurt genelindeki kesim alanlarında yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar kurbanlarını düzenli kesimhanelerde kestirerek ibadetlerini yerine getirdi. Ancak bazı kişiler yasağa rağmen tesisler dışında kesim yapmaya devam etti. İstanbul Esenyurt, Sultangazi ve Sultanbeyli gibi bölgelerde boş arsalar, kaldırımlar ve inşaatlar kesim yeri olarak kullanıldı. Bu durumu fark eden yetkililer, havadan dron kamerasıyla kesim yapanları tespit ederek cezai işlem uyguladı.

Damda Macera Dolu Anlar: Konya’nın Kadınhanı’nda Boğa Firar Etti

Kadınhanı ilçesinde sahiplerinin elinden kaçan bir kurbanlık boğa, önce ahırın damına ardından da bitişikteki evin çatısına çıktı. Sahiplerinin çabaları sonucunda boğa zorlu bir takip sonrasında yakalanabildi. Olay yerindeki çevredekilerin yardımıyla boğa kontrol altına alındı.

Kurbanlıkların Sağlık Durumu Endişe Verici

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nın ilk gününde ülke genelinde yaklaşık 16 bin kişinin kurban kesimi sırasında sağlık kuruluşlarına başvurduğunu açıkladı. Ankara’da 1274, İstanbul’da 840, İzmir’de ise 416 kişinin yaralandığı belirtildi. Sağlık Bakanı, vatandaşları kesim esnasında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çocuklar Kurban Kesimlerini Korku İçinde İzledi

Antalya’da çocuklar, kurbanlıkların kesim işlemlerini şaşkınlık ve korku dolu gözlerle izledi. Uzmanların uyarılarına rağmen çocukların kesim yerlerinden uzak tutulmaması eleştirildi.

Bayram Tatili Sahilleri Doldurdu

Antalya sahillerinde tatilcilerin yoğun ilgisiyle tam bir bayram bereketi yaşandı. Tatilciler, yüksek nem oranına rağmen denizin keyfini çıkardı. Falez Seyir Terası’nda fotoğraf çektiren ziyaretçilerin yanı sıra kurban kesimlerini tamamlayanlar da sahil kenarında serinlemek için tercih etti.

Shane’den 26 Yıl Haber Alamayan Aileler: Bayram Buruk

Terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukları için nöbet tutan aileler, bayramın da buruk geçtiğini belirtti. Nöbet tutan annelerden biri olan Nazlı Sancar, kızının 13 yaşında kaçırıldığını ve yıllardır ondan haber alamadığını dile getirerek içini döktü. Bayramların artık kutlanmadığını ifade eden aileler, acılarını hafifletmek için dua etmeye devam ediyorlar.

Adalet Talebi: Cinayetle Kaybettikleri Oğullarının Arkasındaylar

Balıkesir’de bir restoranda motokurye olarak çalışırken öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın annesi Zuhal Akman, cinayetiyle kendilerini yıkanların ömür boyu hapis cezası almasını talep etti. Her gün oğlunun öldüğü haberi alan Akman ailesi için bayramların artık anlamı kalmadı ve kutlanmayacağı belirtildi.

Şehitlerimize Vefa: Şehitliklerde Temizlik ve Bakım Çalışmaları

Yurt genelindeki şehitliklerde vefa dolu anlar yaşandı. İstanbul Edirnekapı Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirdiler. Şehitlerimize olan vefalarını gösteren vatandaşlar, dualarını eksik etmedi.