Güzellik Merkezi Skandalı: Sahte Doktor Hapis Cezasına Çarptırıldı

Sahte doktorun yüzünü mahvettiği mağdur kadın Hürriyet’e konuştu: O ismi gördüğünüz yerde kaçın

İstanbul Bakırköy’de faaliyet gösteren güzellik merkezi ‘Güzellik Fabrikası’nı işleten Banu Mülhim (47), sahte tıp diplomasıyla suçlanıyor. Mülhim, 2012 yılında işyerine gelen Kıymet Kaya’nın (48) karın bölgesinden yağ alarak yüzüne enjekte etti. Ancak Kaya’nın yüzü morardı, şişti ve irin akması başladı. Mağdur Kaya, şikayetçi olarak sahte doktor hakkında ‘dolandırıcılık’ ve ‘yaralama’ suçlarından dava açtı.

Banu Mülhim, 2017 yılında Bakırköy 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde beraat etti ancak dosya Bölge Adliye Mahkemesi’ne gitti. Bölge Adliye Mahkemesi, yargılamanın ağır ceza mahkemesinde yapılması gerektiğini belirterek dosyayı geri gönderdi. Yargılama Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapıldı ve Mülhim, nitelikli dolandırıcılıktan 2 yıl 6 ay hapis ve 3340 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, mağdura kesin iz bırakacak şekilde yaralandığı gerekçesiyle Mülhim’i taksirle yaralama suçundan 10 ay hapse mahkum etti ve ‘yetkisiz hekimlik’ suçundan da suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mülhim hakkında yeni bir iddianame hazırladı ve 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Kıymet Kaya, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, yüzünü düzeltmeye çalıştığını ancak hayal kırıklığı yaşadığını ve Mülhim’in kaç kadının hayatını mahvettiğini sorguladığını belirtti. Kaya, “O kadınla karşılaştığım güne lanet ediyorum. Kadınları kandırmaya devam ediyor. Ege ve Trakya’daki kadınlar bu isme dikkat etmeli” dedi.