Kemer’de Bayram Tatilinde Turistik Tesisler Dolup Taştı

Antalya'da cankurtaran 5 kişiyi boğulmaktan kurtardı... Tatilciler 'kahraman' ilan etti




Kemer’deki Turistik Tesisler Kurban Bayramında Dolup Taştı

Kemer’deki Turistik Tesisler Kurban Bayramında Dolup Taştı

Kurban Bayramı tatili süresince Kemer’deki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Sahillerde boş şezlong bulmak neredeyse imkansız hale geldi ve cankurtaranların görevi zorlaştı.

Kemer Belediyesi Halk Plajı’nda görev yapan 4 cankurtaran, denize girenlerin güvenliğini sağlamak amacıyla bayram tatili sürecinde yoğun bir şekilde çalıştı. Cankurtaranlardan Soner Birden, bayram sürecinde boğulma tehlikesi geçiren 5 tatilciyi kurtardı ve sahildeki diğer olaylara müdahale etti.

Soner Birden, bir tatilcinin ayağına kramp girmesi sonucu boğulma tehlikesi geçirdiğinde hızla müdahale edip kurtardı ve çevredekiler tarafından ‘kahraman’ ilan edildi. Birden, yaptığı açıklamada, “Bayramın ilk gününden itibaren 5 boğulma vakasına müdahale ettik. Vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Teşekkür almak bizleri mutlu eder, ancak maalesef bazı vakalarda teşekkür edilmedi” dedi.

Kemer sahilinde günde 1000’den fazla kişinin denize girdiği belirtilirken, cankurtaranların kurtarma çalışmaları ise gece gündüz devam etmekte.