İzmir’de Kadına Yönelik Bıçaklı Saldırı Olayı

İlayda Alkan, 8 Mart'ta katledilmişti! Acılı anne, kızının doğum gününü mezarı başında kutladı: 'Sen toprağın altında biz üstünde çürüyoruz'

İzmir Konak’ta Kadına Yönelik Bıçaklı Saldırı

İzmir Konak Üst Geçidi yakınlarında geçen hafta 8 Mart tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, aynı yemek şirketinde çalışan anne Oya Taran ve kızı İlayda Alkan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gece dışarıdan dönerken dinlenmek için bir bankta oturdu. Bu sırada, bir hastanede veri giriş memuru olan Yunus Yılmaz’ın bıçaklı saldırısına maruz kaldılar. Arbede esnasında anne ve kızı, çeşitli yerlerinden yaralanırken saldırgan da bacağından yaralandı. Olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı ve yaralılar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Maalesef, tedavi altına alınan İlayda Alkan doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı ve bir gün sonra Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mezarlığı’nda defnedildi.

Olay günü mahalle bekçileri tarafından yakalanan şüpheli Yunus Yılmaz, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve Cinayet Büro Amirliği’ne sevk edildi. Yapılan incelemede olay yerinde kullanılan bıçak dışında başka bir kanlı bıçak daha bulundu ve delil olarak el konuldu. Yılmaz, ilk ifadesinde alkollü olduğunu ve olayın nedenini hatırlamadığını belirtti. Mahkemeye çıkarılan şüpheli tutuklandı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, tutuklu sanık Yunus Yılmaz için ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Annenin, bayramı buruk geçiren Oya Tarhan, kızı İlayda’nın doğum gününü mezarlıkta kutladı. İlayda’nın ağabeyi ile birlikte pasta kesen Tarhan, duygularını “Kalk ben geldim. İyi ki doğdun” diyerek ifade etti.

Anneanne Gülay Tarhan ise torunu İlayda’yı kendi büyüttüğünü belirterek, “21 yaşına girecekti. Sağ olsaydı çok iyi olurdu ama ömrü yetmedi. İnşallah adalet yerini bulur” şeklinde konuştu.