İstanbul Kaza: Kaçan Anne ve Oğul ABD’de Yakalandı!

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un büyük firarında hesap vakti... Acılı anne-baba Hürriyet'e konuştu

İstanbul Kemerburgaz’da yaşanan kaza sonrası kaçan anne ve oğul ABD’de yakalandı!

İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart’ta meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, yurtdışına kaçtıktan 106 gün sonra ABD’de polis tarafından yakalandı. Eylem Tok’un 8 farklı telefon hattı kullandığı ve yemek siparişlerini sahte isimlerle verdiği belirlendi. Türk kuryenin ihbarı üzerine polis, annenin saklandığı eve baskın düzenledi. Polis tutanaklarına göre, Tok ve oğlunun üzerinde 5 bin dolar nakit para bulundu.

Eylem Tok’un tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Anneyim, katil değil. Annelik içgüdüsüyle çocuğumu korumak istedim” dedi. Anne ve oğulunun yargı süreci ABD’de devam ediyor. Timur Cihantimur’un avukatı tahliye talep etse de mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Anne ve oğlunun yargı sürecini takip eden Adalet Bakanlığı, Türkiye’nin iade talebini ABD’ye iletti. Türkiye’nin detaylı dosyada olayla ilgili delilleri ve belgeleri sunduğu belirtiliyor. Şu an için Eylem Tok’un iadesinin mümkün olduğu, Timur Cihantimur’un ise ABD vatandaşı olması sebebiyle ABD makamlarının son kararı vereceği ifade ediliyor.

Savcıların açıklamasına göre, Eylem Tok’un çok satan bir yazar olduğu ve dünya çapında ünlü bir plastik cerrahla evli olduğu için tekrar kaçabileceği endişesiyle gözaltında tutulmaya devam ediliyor. Türk basınının yoğun ilgisiyle Amerikan polisinin operasyonu sonucu yakalanan anne ve oğul, şu anda yargı sürecinin devam ettiği ABD’de tutuklu olarak bekliyor.