FETÖ’nün Biden’a Mektup Girişimi ve Türkiye İlişkileri

FETÖ, Türkiye'yi ABD Başkanı Joe Biden'a şikayet etti! 'NATO Zirvesi öncesi son hamle'

FETÖ’nün Biden’a Mektup Yazma Girişimi Sürüyor

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt’un aktardığı bilgilere göre, Fethullahçı Terör Örgütü, içindeki anlaşmazlıkları gidermek için ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye’yi şikayet eden bir mektup hazırladığı ortaya çıktı. Örgütün içindeki gelişmeler, örgüt lideri Fethullah Gülen’in sağlık durumu ve kaçırılma iddiaları derin çatlağa neden olmuş durumda. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüne yaklaşırken örgüt mensupları, Biden’a bir mektup göndermeye hazırlanıyorlar. Örgüt üyeleri, mektupta ABD’li bazı kongre üyelerinin de rol aldığı bilgiler veriyorlar. Örgüt içinde yaşanan çatışmalar ve itirafların artması, örgüt mensupları arasında bölünmelere sebep olmuş durumda.

FETÖ, Türkiye-ABD İlişkilerini Etkilemeye Çalışıyor

Örgüt yönetimi, yaşanan bölünmeyi engellemek için çaba sarf ediyor. Gülen’in sağlık durumunu kanıtlamak adına eski fotoğrafların ve iddia edilen canlı görüntülerin paylaşıldığı görülüyor. FETÖ, güvenilirliğini yitirdikten sonra, yeni bir strateji arayışına girmiş ve ABD Başkanı Biden’a Türkiye aleyhine mektup yazmış durumda. Mektupta Türk hükümetine karşı yapılan darbe girişimine vurgu yapılmadan, “Haksız politikalar” üzerinde durulduğu görülüyor. Örgüt mensupları, Türkiye’nin iç meselelerine dair de ABD’yi bilgilendirmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararlar konusunda Türk hükümetini eleştiriye tabi tutuyorlar. ABD’den Türkiye’ye karşı “insan hakları odaklı” bir tutum talep ediyorlar ve ABD Başkanı Biden’ın Türk hükümetine baskı yapmasını istiyorlar.

FETÖ, Türkiye’ye Dönüş Çabalarını Sürdürüyor

Örgüt mensuplarının Türkiye’ye dönüş çabaları devam ediyor. Mektupta belirtilen talepler doğrultusunda, örgüt üyelerinin Türkiye’ye dönüş çabaları dikkat çekiyor. Mektupta yer alan taleplerden biri, FETÖ üyelerinin serbest bırakılarak işlerine geri dönmesi isteği. FETÖ mensupları, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybedenlerle ilgili bahsetmeden “aklanma” arayışına giriyorlar. Mektubu henüz paylaşmayan örgüt, imza kampanyası düzenleyerek ABD Başkanı Biden üzerindeki etkisini artırmayı hedefliyor.

FETÖ, NATO Zirvesi Öncesi Son Hamlelerini Yapıyor

FETÖ, Temmuz 2024’te ABD’de yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı NATO Liderler Zirvesi öncesinde son hamlelerini yapıyor. ABD Başkanı Biden’a gönderecekleri mektubun zirvede de gündeme gelmesi için çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye aleyhine propaganda yaparak gündemi kendi istedikleri doğrultuda yönlendirmeye çalışıyorlar.