Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilmesi ve PKK’lilar Öldürüldü.

‘Arananlar listesi’ndeki PKK’lılara operasyon

Bakan Yerlikaya: Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilmesi İle İlgili Detaylar

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya, Doğubayazıt kırsalında etkisiz hale getirilen teröristin, İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan ‘Şehmus Malazgirt’ kod adlı Yılmaz Öner’in, 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edildiği, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 18 eyleme katıldığı ve eylemlerin talimatlarını verdiği tespit edildi. Aynı zamanda Palamut köyü kırsalında etkisiz hale getirilen turuncu kategorideki teröristler ‘Şervan Botan’ kod adlı Şakir Erdemci, ‘Eylem’ kod adlı Hazret Kaçar, ‘Nurhak’ kod adlı Nurettin Tekin ve ‘Axin’ kod adlı Zeynep Özkan’ın ise 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplam 3 eyleme katıldıkları belirlendi.

Bakan Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirterek, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” dedi.

Irak’ın Kuzeyinde 5 PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı da Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Kandil ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 5 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.