Bodrum’da Bayram Tatili: Trafiğe Yoğun Giriş ve Dönüşler

Tatilciler dönüşe geçti! Bu kez sahillerden İstanbul’a akın

Bodrum’da Kurban Bayramı Tatilinde Yoğun Araç Trafiği

Bodrum, önemli turizm destinasyonlarından biri olarak Kurban Bayramı tatili boyunca yaklaşık 250 bin aracın giriş yaptığı bir nokta olarak dikkat çekti. Kentin normalde 200 bin civarında olan nüfusu, bayram tatili süresince 1 milyonu aşarak rekor seviyelere ulaştı. Otellerde doluluk oranı yüzde 95 seviyelerinde seyrederken plajlar tatilcilerle dolup taştı.

“Bayram tatilinin 7’nci gününde tatilciler, son 2 günde yaşanabilecek trafik yoğunluğuna takılmamak için ilçeden ayrılmaya devam etti.” Önceki gün başlayan dönüşlerin, dün de artarak devam ettiği belirtildi. Kent çıkışlarında yoğun araç kuyrukları oluşurken, Gümbet-Yokuşbaşı istikametinde de benzer bir yoğunluk yaşandı. Dün öğle saatlerinde ise kentten 30 bin aracın ayrıldığı bilgisi paylaşıldı. Jandarma ve polis ekipleri, trafiği akıcı hale getirmek için kavşaklarda önlemler aldı.

“Bayram tatilini Trakya’nın turistik bölgelerinden Saros Körfezi ve Çanakkale tarafında geçiren tatilcilerin, önceki gün başlayan dönüş yolculuğu dün de sürdü.” Tekirdağ’dan İstanbul yönüne öğleden sonra başlayan araç yoğunluğu zamanla artarken, Tekirdağ’ın İstanbul’un Silivri ilçesine sınır Çorlu kavşağı başta olmak üzere Marmaraereğlisi ile kent merkezinde araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma ekipleri, kavşaklarda önlemler aldı. Karabük’ün Kemikli Rampaları üzerinde de İstanbul yönüne yoğunluk devam etti. Yetkililer, İstanbul’a dönüş trafiğinin pazar akşamına kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti.