Şehit Mehmet Ali Horoz’un Anısına Su Kuyusu Açılıyor

Pençe-Kilit şehidine veda: Vasiyetin yerine gelecek şehidim

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un cenazesi, dün Hasancıklı Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildikten sonra Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, askeri ve mülki erkân ile vatandaşlar katıldı. Tören sırasında şehidin kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Babası Kalender Horoz törende güçlükle ayakta dururken, cenaze namazını İl Müftüsü Abdurrahman Kotan kıldırdı. Cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlarda taşınan Şehit Mehmet Ali Horoz’un cenazesi, şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Şehit Mehmet Ali Horoz’un Vasiyetini Yerine Getiriyor

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un, şehit olmadan önce arkadaşlarıyla cep telefonuyla çekilmiş görüntüsünde “Volkan beni rüyasında görmüş, şehit oluyormuşum. Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cennette hepimiz iftara davetliyiz” şeklindeki vasiyeti ortaya çıkmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehit Horoz’un vasiyetinin Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yerine getirileceğini açıkladı. Horoz’un adına bir Afrika ülkesinde su kuyusu açılacak ve vasiyeti gerçekleştirilecek.