Öğretmenlerin Ücret Taleplerine Destek Yağdı

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den özel okul öğretmenlerinin ücretlerinin iyileştirilmesine yönelik açıklama

Ahmet Tekin: Özel Sektör Öğretmenlerinin Ücretlerine İlişkin Görüşmelerde Bulunduk

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi, Ahmet Tekin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eğitim sektöründe faaliyet gösteren sendikalarla yapılan toplantının detayları hakkında konuşan Tekin, “Toplantı saat 24.00’e kadar sürdü ve çok verimli geçti. Toplantının ardından bakan yardımcıları ve genel müdürlerle bir araya gelerek özel sektörde görev yapan öğretmenlerin taleplerini dinledik.” dedi.

Tekin ayrıca yapılan görüşmelerin kısa süreli olduğu yönündeki algıya vurgu yaparak, “Toplantıda bakanlıktaki tüm birim amirlerimiz bulunuyordu. Bu nedenle görüşmelerin önemini küçümsememek gerekiyor. Daha önce de bir kez görüştüğümüz arkadaşlarımızla toplamda 8-10 kez bir araya geldik. Görüşmelerimizin sık sık yapıldığını, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptığımızı kendileriyle paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özel sektör öğretmenlerinin taban maaşı konusunda bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruya cevap veren Tekin, “Biz her iki tarafla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sosyal medyada polemiğe gerek yok. Arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için adımlar atıyoruz ve bu konuda çözüm odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na taban maaş konusunun eklenmesine ilişkin bir soru üzerine Tekin, “Bu konunun kanunla çözülebilecek bir mesele olmadığını düşünüyoruz. Sorunu çözmek adına gerekli adımları atmaya devam ediyoruz ve bu süreci şov malzemesine dönüştürmemeye özen gösteriyoruz. Amacımız, iyi niyetle problemleri çözmek ve öğretmenlerimizin haklarını korumaktır.” şeklinde yanıt verdi.