Erdoğan, İsrail’in Saldırılarına Karşı Mücadele Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'suç ortağı' yanıtı: Kaynağı belirsiz para kulelerine baksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in İnsanlık Dışı Saldırılarına Karşı Duracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına sert sözlerle karşı çıktı. Erdoğan, “İsrail’in insanlık dışı saldırıları sebebiyle çadırlarda ve enkaza dönmüş binalarda hayata tutunma mücadelesi veren 100’lerce Filistinli kardeşimiz şehit oldu” dedi. Erdoğan, İslam aleminin ve Türkiye’nin Filistin’e sahip çıkacağını vurgulayarak, “İnşallah biz de aynı ruh, aynı kararlılık ve aynı cesaretle Filistin’e sahip çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan: Netanyahu’nun Savaşı Felakete Yol Açacak

Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtirken, “Netanyahu’nun, Batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, açık söylüyorum, büyük bir felakete yol açacaktır.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, İslam dünyasını ve Orta Doğu’daki diğer ülkeleri Lübnan’a destek olmaya davet ederek, “Türkiye, kardeş Lübnan halkının yanındadır.” dedi.

Erdoğan: Milletimizin Birliğini Bozamayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin birliğine vurgu yaparak, muhalefeti eleştirdi. “Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin birliğini bozamayacaklar. Ne kadar çirkefleşseler de toplumsal barışımıza kastedemeyecekler.” diyen Erdoğan, A Milli Futbol Takımı’na da başarılar dileyerek, “Aslanlarımıza Çekya maçında şimdiden başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan: Muhalefetin Diline Düzeltmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetteki yumuşama çabalarının muhalefeti normalleştirmeye yönelik olduğunu belirterek, “Siyasette yumuşama çabaları aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, muhalefetten yapıcı olmasını ve daha nezaketli bir dil kullanmasını beklediğini vurguladı.

Erdoğan: MHP İle Omuz Omuza Yürüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bekasını sağlayan Cumhur İttifakı’nın önemine değinerek, “Milletimizi düşürmeyeceğiz. Cumhur İttifakı sarsılmadan yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Türkiye’nin iç ve dış tehditlere karşı birlikte duracaklarını belirtti.