Sulama Türü Olay – Sahada Alınan Önlemler Artırıldı!

Artvin'i şliddetli yağış vurdu

Arhavi’de Sağanak Yağış Nedeniyle Su Baskınları

Arhavi ilçesinde uzun bir süre devam eden sağanak yağışlar sonucunda bazı binaların zemin ve bodrum katlarında bulunan iş yerleri ve depolar su ile doldu. Belediye ekipleri, iş makineleri kullanarak su tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Cadde ve sokaklarda biriken su ise araç trafiğinde aksamalara neden oldu. Sürücüler, polislerin yönlendirmesi ile güçlükle ilerleyebildi.

Arhavi Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili olarak 50 personelin sahada iş makineleriyle çalıştığı belirtildi. Acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale için gerekli tüm önlemlerin alındığı vurgulanan açıklamada, “Arhavi halkının güvenliği ve refahı için çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir. Arhavi Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Güç birliği içinde, olası risklere karşı birlikte hazırız.” ifadelerine yer verildi.

Subaşı Köyü’nde Heyelan Oluştu

Ayrıca Subaşı köyüne bağlı Hopa ilçesinde de sağanak yağışlar nedeniyle bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu bir evde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.