Çayırova’da Okul Müdürü Şüpheli Saldırıda Hayatını Kaybetti

Kocaeli'de dehşet! Lise müdür yardımcısı otomobilinde vurularak öldürüldü




Çayırova’da Okul Müdür Yardımcısı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

Çayırova’da Okul Müdür Yardımcısı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

Olay, Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde sabah saatlerinde meydana geldi. Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Mahir Çoğaç, saat 09.00 sıralarında okula gitmek için evinden çıkarak caddede park halinde olan aracına bindi. Emniyet kemeri takmak üzereyken, kendisini bekleyen 17 yaşında olduğu iddia edilen saldırgan, yanına gelerek Çoğaç’ın başına tabanca ile 1 el ateş etti. Kanlar içinde kalan Çoğaç ağır yaralandı ve saldırgan olay yerinden kaçtı.

Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri sevkedildi. Çoğaç, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Şüphelinin olaydan bir saat önce Mahir Çoğaç’ın evinin yakınında beklediği anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Yavuz’dan Açıklama

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Emniyet ve istihbarat birimlerimiz, olayı gerçekleştiren katil zanlısını almak için gereken her türlü titiz çalışmayı yürütüyor. Konu her yönüyle araştırılıyor. Üzgünüz, başsağlığı diliyoruz” dedi.

Şüpheliyi Gören Tanık: “Ne İş Yapıyorsun, Kimi Bekliyorsun?”

Kocaeli’de Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç’ın oturduğu binanın girişinde bulunan çay ocağını işleten Satı Helvacı da saldırganı gördüğünü belirtti. Helvacı, “Sabah geldim, 07.30’da genç, beyaz gömlekli çocuk buralarda volta atıyordu, bekliyordu. Hatta ‘Ne iş yapıyorsun, kimi bekliyorsun’ diye soracaktım. Yarım saat sonra bir el silah sesi duydum. Koşarak geldik. Maalesef bir el ateş edilip, adam vurulmuş. Bizim arkadaşlardan bir tanesi, adamın peşinden koştu yetişmeye çalıştık ama fazla da gidemedik. 2 kişi başına geldik, daha sonra burası kalabalıklaştı. 10 -15 dakika sonra ambulans geldi sonra polis geldi. Tabii müdahale edemedik adam yaşıyor ama tek elle kafasından vurulduğu için elimizi bile süremedik. Çok üzgünüz yapacak bir şey yok” dedi.