Dolandırıcılık Operasyonu Yalova’da: 30 Şüpheli Yakalandı

36 bin kişiye ‘hayal’ sattılar! Ünlü oyuncu gözaltına alınmıştı: Yeni detaylar ortaya çıktı

Yalova’da Dolandırıcılık Operasyonu: 30 Şüpheli Yakalandı

Yalova Emniyet Müdürlüğü, yapılan ihbarları değerlendirdikten sonra Termal ilçesinde bulunan turistik bir otel ve tesislerinde gerçekleştirilen dolandırıcılık olayına ilişkin operasyon düzenledi. Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, iletişime geçilen kişileri ücretsiz tatil vaadiyle kandırarak psikolojik baskı uygulayan ve devre mülk hissesi satma vaadiyle dolandıran şüphelilerin izleri takip edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izin sonrası 10 Haziran günü Yalova Merkezli, İstanbul, Aydın, Adana ve Kütahya’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli yakalandı. Operasyonda 29 kişi gözaltına alınırken, sorgularının ardından şüphelilerden 11 kişi tutuklandı, 16 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 2 kişi savcılık tarafından serbest kaldı.

Yapılan incelemede, şikayetlerin tekrar değerlendirilmesi sonucunda şüphelilerin en az 36 bin kişiyi 10 milyar lira dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık örgütünün, hakimler, savcılar ve üst düzey bürokratlar da dahil olmak üzere birçok kişiden haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Dolandırılan kişilerin devre mülk ve ucuz tatil vaadiyle kandırıldığı, ancak elde ettikleri paraların aktarıldığı şirketlerde de detaylı inceleme yapıldığı bildirildi.

Operasyon kapsamında ayrılan dolandırılan mağdurların cep telefonu ve kimlik bilgilerini alan kişilerin, mağdur olan kişilere “Sizi dolandırdılar. Biz biliyoruz. Paranızı fazlasıyla alıp size vereceğiz” şeklinde mağduriyetlerini kullanarak ekstra para talep ettikleri tespit edildi. Yalova Polisi’nin bu kişileri de gözaltına aldığı belirtildi.

Artan dolandırıcılık vakaları sonrası Yalova’da Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyaca cevap verememesi üzerine adliyede Tüketici Mahkemesi kuruldu. Artan başvurular sonrası yetersiz kalan mahkeme için yeni Tüketici Mahkemelerinin açılması talep edildi.