Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Erdoğan’dan Esad açıklaması: Geçmişte görüştük yine olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde İstanbul Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak cuma namazı için Hz. Ali Camisi’ne geldi. Namaz sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “İşin sağlama bağlanması gerekiyor. Birçok kaçak yapının olduğu, zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme giderek işi sağlama bağlamalıyız. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu” dedi.

Kaçak yapıların yıkılmasına da değinen Erdoğan, “Yıkılan binalarda sıkıntılar var, 3 kat kaçak yapılmış. Bu da yıkıma sebep olmuş. Bundan sonra da benzer durumlar yaşayabileceğimizi söylemek isterim” şeklinde konuştu. Kentsel dönüşüm sürecinde zemin etütlerinden başlayarak kontrollü adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmelere de değinen Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey’le uzun süredir çalışmalarımız devam ediyor. Bu görüşmelerin suiistimallere fırsat vermemesi önemli. Siyasi gelişmeleri değerlendiriyor ve atılacak adımları belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye ile olan ilişkilere de değinen Erdoğan, “Türkiye ile Suriye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye halkı bizim kardeş halklarımızdır. Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir hedefimiz asla olamaz. Geçmişte olduğu gibi ilişkilerimizi canlı tutmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.