NUN Okulları’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlginç Konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere: Bir hayaliniz olsun

NUN Okulları’nın 4. Mezuniyet Törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlginç Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Sadık Albayrak’ın katılımıyla NUN Okulları’nın 4. Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Törende Esra-Berat Albayrak çiftinin oğlu Ahmet Akif’in de diploma aldığı belirtildi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bundan 10 sene önce, milli manevi değerlerine bağlı ‘iyi insan yetiştirmek’ gayesiyle kurulan NUN Okulları’nın tıpkı yavrularımız gibi günbegün büyümesine, olgunlaşmasına yakından şahitlik ettik. Fıtratı koruyan bir terbiye anlayışıyla eğitime yaklaşan bu güzide kurumda görüyorum ki, öğrenciler hayata çift kanatlı hazırlanıyor. Bir yandan manevi değerlerine sahip çıkan, diğer yandan sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğüne sahip nesiller yetiştiriliyor.”

Erdoğan’ın konuşmasında vurguladığı bir diğer önemli nokta da şu sözleriyle öne çıktı: “Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, bir davası olmalı. Çünkü insana yaşadığını hissettiren aldığı nefes ve atan kalbi değildir. İnsana yaşadığını asıl hissettiren, kendisini aşkın bir davaya adaması ve o dava uğruna mücadele vermesidir.”

NUN Okulları’nın kurucusu Berat Albayrak ve Yönetim Kurulu Başkanı Esra Albayrak tarafından bu yıl 69 öğrencinin mezun edildiği belirtildi. Ahmet Akif Albayrak, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan Milli Lideri Gurbangulu Berdimuhammedov ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye-Türkmenistan ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin her alanda ve çok taraflı platformlarda daha ileriye taşınacağına inandığını belirtirken ayrıca Berdimuhammedov’un doğum gününü de kutladı.