Sağanak Yağışta İzmir’de Ölümler ve Soruşturma

İzmir'deki elektrik faciasında 2 kişi can vermişti! İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü için gözaltı kararı

Meteoroloji Uyarısı Sonrası İzmir’de Sağanak Yağış: Ölümler ve Soruşturma

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının etkisiyle, İzmir’de 12 Temmuz saat 18.00’de başlayan sağanak yağış, Bayraklı’da metrekareye 39,7 kilogram yağış düşürdü. Yağışın etkisiyle, Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı.

Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) adlı iki kişi, suyla dolan yolda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İkinci el eşya satıcısı ve amatör müzisyen olan Öktemay, su altında kalarak yaşamını yitirdi. Yağmur nedeniyle yaşanan bu acı olay sonucunda Deniz ve Öktemay’ın cenazeleri defnedildi.

Olay yerindeki güvenlik kamerası görüntüleri, 9 Ocak’ta dumanların çıktığını ortaya çıkardı. Çevre esnafı durumu ilgili kurumlara iletti ve olayın ardından belediye ile elektrik firması bölgeye gelerek çözüm çalışmaları yaptı. Yapılan inceleme sonucunda kablolar 50 santimetre daha derinlere alındı ve elektrik kesintisinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Altyapı çalışması yapılmış olup, herhangi bir kaçakla ilişkilendirilebilecek durum bulunmamaktadır” açıklaması yapıldı. İlgili kurumlar arasında yaşanan iletişim sorunları ve ihmalin bilirkişi raporuyla doğrulandığı belirtildi. Bilirkişi raporunda, her iki kurumun da ihmalleri olduğu sonucuna varıldı.

Yapılan soruşturma sonucunda, 27 şüpheliden 14’ü tutuklanırken 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 şüphelinin daha gözaltına alınmasına karar verildi ve bu doğrultuda atılan adımlar devam ediyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından verilen yeni gözaltı kararları doğrultusunda, ilgili yetkililer gözaltına alındı.