Çankaya’da Yangın Korkusu

Ankara'da yürekler ağza geldi! Yangında mahsur kalan çocuk alevlerden böyle korundu




Çankaya ilçesinde Yangın Çıktı

Çankaya ilçesinde Yangın Çıktı

Çankaya ilçesi Ayrancı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi’nde bulunan 3 katlı binanın en üst katında saat 09.30 sıralarında yangın çıktı. K.Ö.D.’nin mutfakta yaktığı mumdan çıktığı iddia edilen yangın, büyüyerek dubleks daireyi sardı. Yangın esnasında dubleks dairede bulunan anne H.D. ve küçük çocuğu A.E.D., yan binanın çatısında tadilat yapan işçi Murat Kocaay sayesinde kurtarıldı.

Murat Kocaay, diğer çocuğu kurtarmak için çatıya çıktığını belirterek, “Elimi uzattım, ancak yetişemedim. Çocuk travma geçirmiş, korkmuştu. Sonra itfaiye geldi, itfaiye ile birlikte kurtardık” dedi. Görgü tanıklarından Ramazan Özkök ise çocuğu kurtarmak için çabaladıklarını ama alevler nedeniyle içeriye giremediklerini, itfaiyenin geciktiğini iddia etti.

A.E.D., alevlerin arasından kendisini balkona atarak korunmaya çalıştı. Çevredekiler, çocuğa ıslak bez parçaları atarak yardımcı oldu. İtfaiye ekipleri, yangına 1 saat içerisinde müdahale ederek söndürdü ve A.E.D.’yi merdivenli araçlarıyla kurtardı. Anne ve çocukları ambulansla hastaneye götürüldü.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.