Bebeği Banyodan Atarak Ölen Sanık İfadesini Verdi

Bebeğini apartman boşluğuna atmıştı... İfadesi kan dondurdu: Korkarak banyonun camından attım, odada bayıldım

İstanbul’da Bebeği Banyodan Atarak Öldüren Sanık Duruşmada İfadesini Verdi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kader K. ve avukatı hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da yer aldığı duruşmada, sanık Kader K. cinsel birliktelik yaşadığı A.G’ye hamile kaldığını söyleyerek, “Bebeği istemediğimi söylediğimde ailem karın şişliğimi fark edince kilo aldığımı düşündü. Geniş elbiseler giydiğim için hamileliğimi anlamadılar” dedi.

Olay günü evinde banyoda doğum yaptığını iddia eden Kader K, bebeğin doğduğunda ağlamadığını, kordonun düştüğünü ve nabzının olmadığını gördüğünde korkarak bebeği banyonun camından attığını söyledi. Daha sonra odaya geçtiğini ve yatakta uzanırken bayıldığını belirtti.

Sanığın avukatı Mehmet Benan Ülgen, bebeğin canlı doğup doğmadığının henüz belirlenemediğini ve öldürüldüğü iddiasının şüpheli olduğunu savundu. Ülgen, “Öldürme suçu ‘kişinin hatırasına hakaret’ suçuna dönüşebilir. Çocuğun ölü doğma ihtimali bulunmaktadır” diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tüm tedavi raporlarını Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nden istemeye karar verdi ve duruşmayı erteledi.

İddianamede: Bebeği Banyodan Atan Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Talep Ediliyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 18 Aralık 2023’te, Şişli’de iki bina arasında bebek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. Adli Tıp Kurumu raporuna göre DNA testi yapılan Kader K’nin bebeğin annesi olduğu tespit edildiği aktarılıyor.

Sanığın ifadesinde, bebeği evinde doğurduktan sonra banyodan apartman boşluğuna attığını itiraf ettiği belirtilen iddianamede, olayla ilgili ayrıntılara yer veriliyor. Sanık Kader K’nin, uzaktan akrabası olan A.G. ile ilişkisi olduğu ve hamile kaldığı ancak ailesine açıklayamadığı ifade ediliyor.

İddianamede, sanığın hastaneye başvurduktan sonra evine dönerek banyoda doğum yaptığı ve bebeği pencereden atarak ölümüne neden olduğu detaylarına yer veriliyor. Sanık Kader K’nin “alt soya, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.