Uyuşturucu Operasyonları İl İl Ele Geçirildi

Uyuşturucuya geçit yok! Bakan Yerlikaya paylaştı: 103 zehir taciri yakalandı

Bakan Yerlikaya’nın Açıklamasına Göre Uyuşturucu Operasyonları Sonuçlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Jandarma tarafından gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-29” operasyonlarında büyük başarılara imza atıldı.

Operasyonlar kapsamında toplamda 17 ilde 1 Ton 331 Kg uyuşturucu madde, 9 Milyon 258 Bin 811 adet kök kenevir ve skunk ile 4 bin 481 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplamda 103 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı; bunlardan 45’i tutuklandı ve 36’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda; Diyarbakır, Ordu, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Malatya, Edirne, Erzurum, Bingöl, Aydın, Samsun, Konya, Kilis, Siirt, Van ve Adana illerinde “NARKOÇELİK-29” operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar neticesinde Kilis, Van, Aydın, Diyarbakır, Ordu, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Malatya, Edirne, Erzurum, Bingöl, Samsun, Konya, Siirt ve Adana’da önemli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Özellikle Kilis’te 125 kg metamfetamin, Van’da 17 kg metamfetamin ve 14 kg esrar, Aydın’da 2 kg metamfetamin, Diyarbakır’da ise 3 milyon 574 bin adet kök kenevir, 901 bin adet kök skunk ve 1 ton 86 kg esrar ele geçirildi. Ordu, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Malatya, Edirne, Erzurum, Bingöl, Samsun, Konya, Siirt ve Adana illerinde de benzer şekilde uyuşturucu operasyonları gerçekleştirildi ve önemli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı’nın açıklamaları sonrasında Kahraman Jandarmamız başarılı operasyonlarıyla tebrik edilmektedir.