LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

LGS’de nakile rağmen boş kontenjan

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını resmi internet adresinden duyurdu. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 2 Ağustos’a kadar alınacak ve sonuçlar 5 Ağustos’ta ilan edilecek. İkinci nakil yerleştirmelerinden sonra boş kalan kontenjanlar için 6-14 Ağustos tarihleri arasında il, ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yeni başvurular alınacak. Bu şekilde, 16 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

Okullardaki kontenjan durumunu değerlendiren eğitim uzmanı Salim Ünsal, “Bu yıl nakiller hızlı geçiyor. İlk yerleştirmelerde 203 bin 578 kontenjanın 5 bin 219’u boş kalmıştı. Birinci nakil haftasında ise toplam boş kontenjan sayısı gerçekleşen nakillere rağmen 7 bin 22’ye yükseldi” dedi. Ünsal, öğrencilere, “Puan farkı yakın olan okulları tercih etmelerini tavsiye ederim. Puan farkı yüksek olan okulları tercih etmeyin” diye ekledi.

Yapılan yerleştirmelere göre, toplam 3 bin 12 okuldan 1089’unun taban puanı artarken, 1522 okulun taban puanı düştü. 385 okulda ise hiçbir nakil işlemi gerçekleşmedi. Fen liselerinde ise 134 okulun taban puanı yükselirken, 185 okulun taban puanı düştü. Anadolu liselerinde 184 okulun taban puanı artarken, 298 okulun taban puanı azaldı. Sosyal bilimler liseleri ve Anadolu imam hatip liselerinde de benzer bir tablo görüldü.

En yüksek puanlı okullar arasında, İstanbul Erkek Lisesi’nin puanı değişmezken, Galatasaray Lisesi’nin puanı bir puan azaldı. Diğer lise ve fen liselerinde değişiklikler yaşandı. İlk yerleştirmede Antalya Aksu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım alanında son öğrencisini 165.9 puanla alırken, 1. nakillerde 238 puan artışla 404.1 puanla öğrenci yerleştirdi. Benzer şekilde, İstanbul Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de puan düşüşü yaşadı.