CHP’li Milletvekilinden ‘Mavi Vatan’ Tartışması

CHP’de ‘Mavi Vatan’ zirvesi

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın ‘Mavi Vatan’ Açıklamaları Tartışma Yarattı

CHP İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Namık Tan, Meclis’teki Somali tezkeresi görüşmelerinde yaptığı konuşmada, ‘Mavi Vatan’ kavramını ‘masal’ olarak nitelendirmesi çeşitli kesimlerden tepki aldı. Tepkilerin ardından CHP’de, Namık Tan’ın da katıldığı ‘Mavi Vatan’ toplantısı düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski Genel Başkanlardan Murat Karayalçın’ın da katıldığı toplantıda, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, İlhan Uzgel ve Murat Bakan da hazır bulundu. Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Deniz Yücel, Türkiye’nin denizlerdeki meşru hak ve menfaatlerini savunma konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak şunları belirtti:

“Onlarca yıllık emeğin ürünü olan ‘Mavi Vatan’ kavramının oluşturulmasına katkıda bulunan emekli amirallerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan denizlerdeki haklarının korunmasının yanında durmaktadır. ‘Mavi Vatan’ hamaset malzemesi olarak kullanılamaz. CHP, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar çerçevesinde, Türkiye’nin denizlerdeki meşru hak ve çıkarlarının savunucusu olmuştur. Mavi Vatan, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’deki meşru çıkarlarımızı korumak anlamına gelmektedir.”

CHP’nin Tüzük Çalışmaları Devam Ediyor

Deniz Yücel, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında ayrıca şunları söyledi: “Tüzük Kurultayı’yla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Partimiz, daha demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir tüzüğün hayata geçirilmesi için tüm kademeleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belediyelerin borçlarını keseceği yöndeki açıklamaların amacı, CHP’li belediye başkanlarının ekonomik olarak zor duruma düşürülmesidir.”