Hatay Belediyesi Dilencilere Sıkı Denetim

Hataylı dilencinin üzerinden çıkan para şaşırttı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dilencilere Karşı Denetimlerini Sıkılaştırıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, halkın duygularını istismar ederek para toplayan dilencilere karşı etkili önlemler almaya devam ediyor. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, Hatay genelinde asayişin sağlanması ve dilencilere karşı etkin mücadele konusunda düzenli denetimlerini sıklaştırıyor.

Zabıta ekipleri, Antakya Haraparası Mahallesi’nde dini ve manevi duyguları istismar eden yaşlı bir dilenciye rastladı. Yapılan kontrollerde dilencinin bir günde 19 bin 765 TL para topladığı belirlendi. Zabıta ekipleri, dilenciye işlem yapıp toplanan paranın kamuya aktarılması için el koydu.

Yetkililer, kolay yoldan para kazanmak amacıyla duyguları istismar eden dilencilerin, vatandaşların duygularına dokunarak hızla yüksek miktarlarda para topladığını vurgulayarak, bu kişilere karşı dikkatli olunması ve para verilmemesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşları uyararak, belediyenin dilencilere karşı mücadelesine destek olmalarını ve bu tür durumlarla karşılaşıldığında hemen 153 Alo Zabıta Hattı’nı aramalarını tavsiye etti.