Fırat Yıldızhan’ın Cinayet İtirafı

Eşini iple boğarak katletmişti! 6 ay önce de evini yaktığı ortaya çıktı

Fırat Yıldızhan, Eşini İple Boğarak Öldürdü

16 Şubat tarihinde Biga ilçesinde yaşanan olayda, Fırat Yıldızhan boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan’ı otomobiline alarak yola çıktı. Ancak aralarında çıkan tartışma sonucunda Fırat Yıldızhan, Gizem’i iple boğarak öldürdü. Cesedi Çavuşköy mevkisinde bir hafriyat alanına gömen Yıldızhan, yakalanarak polise teslim edildi.

Olayın ardından yapılan incelemede, polis ekipleri Saliha Gizem’in cansız bedenine ulaşırken, Fırat Yıldızhan ve kardeşi Yağız Yıldızhan da gözaltına alındı. İkilinin adli işlemlerinin ardından tutuklandığı belirtildi. Yapılan soruşturma sonucunda savcı, Fırat Yıldızhan’a ‘tasarlayarak eşe karşı öldürme’, Yağız Yıldızhan’a ise ‘tasarlayarak yakın akrabayı öldürme’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Ayrıca, Fırat Yıldızhan’ın emniyette verdiği ifadede, Saliha Gizem Yıldızhan’ın kiracı olarak oturduğu evde geçmişte çıkardığı yangını da itiraf ettiği belirtildi. Bu konuda başlatılan soruşturma sonucunda da savcı, Yıldızhan’a ‘Zincirleme şekilde yakarak mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.