Devlet Bahçeli’den İsmail Haniye Suikastı Yorumu

'Haniye suikastı Orta Doğu'da kaosu derinleştirecek' Bahçeli: Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Hamas Lideri İsmail Haniye’ye Saldırı Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı hunhar suikast sonucu şehit olmasının Ortadoğu’daki kaosu derinleştireceğini belirtti.

Bahçeli açıklamasında, “Israil’in Gazze’ye ve Lübnan’a yönelik saldırılarına eşzamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır” ifadelerini kullandı. Suikastin İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesinin tesadüfi olmadığını belirten Bahçeli, “Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan elbette ağır sorumluluk altındadır” dedi.

Devlet Bahçeli, açıklamasında Haniye suikastinin çok boyutlu yansımaları ve operasyonel yankıları kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Mazlum bir halkın sistematik şekilde imhasına sessiz ve seyirci kalan uluslararası toplum derhal harekete geçmek, bir yanda önleyici, diğer yanda da cezalandırıcı müdahalelerde bulunmak mecburiyetindedir” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’daki çatışma alanlarının genişlemesi durumunda toplu ve yaygın bir savaşın başlayabileceği uyarısında bulunan Bahçeli, “Tehlike çok ciddidir. Tehdit çok büyüktür. İki devlet arasında yaşanan çatışmanın yanında hak ile batılın, mazlum ile zalimin kutuplaşmasına evrildiğini görmekteyiz” diye belirtti.

Son olarak Bahçeli, “İslam ülkeleri mutlaka bir değerlendirme yapmalı, üç maymunu oynayan atalet ve acziyetten vazgeçmelidir. Aksi halde sonuçların insani ve İslami açıdan vahim olacağını göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Devlet Bahçeli açıklamasını Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye ve soykırımda hayatlarını kaybeden diğer Filistinli şehitlere rahmetler niyaz ederek sonlandırdı. Filistin halkıyla başsağlığı dileklerini iletti.