Travmatik Olay: İsmail Babat Cinayeti

Oğlu tarafından vuruldu... O anları anlattı: Ölmüş numarası yaptım

Sarıçam ilçesinde yaşanan trajik olay

Sarıçam ilçesi Cerenli Mahallesi’nde yaşanan üzücü olayda, İsmail Babat’ın, 16 Ocak 2018 tarihinde emekli uzman çavuş olan bacanağı Nuri Özdemir’i tabancayla öldürdüğü iddia edildi. İsmail Babat, geçtiğimiz yıl mayıs ayında denetimli serbestlikle tahliye edilmişti. Babat ailesi arasında ailevi nedenlerle yaşanan husumetin etkisiyle İsmail Babat’ın babası Rifat ve üvey annesi Hürü ile yaşanan korkunç olayda yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından İsmail Babat hakkında açılan dava devam ederken, cinayet şüphelisi olan İsmail Babat’ın sosyal medya hesabından önce “İhanetin bedeli, ölümdür. Kalem kırılırsa, geri yapıştırırsın” şeklinde bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Rifat Babat’ın ifadesine göre, olay gününde eve dönerken pusuya düşürüldüklerini belirtti. Babat, olayı gerçekleştiren şahıslardan şikayetçi olduğunu dile getirdi. İsmail Babat ise suçunu itiraf ederek, yaşadığı zorlukları ve psikolojik sorunlarını aktardı.

Olayın ardından İsmail Babat’ın avukatı, müvekkilinin akli dengesinin sağlıklı olmadığını ileri sürerek akıl hastanesine sevk edilerek rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti, İsmail Babat’ın tutukluluğunun devamına karar verirken, duruşmayı olay yerinde keşif yapılması ve eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Yaşanan bu üzücü olay, Sarıçam ilçesinde derin izler bırakırken, ailenin dramı herkesi üzüntüye boğdu.