İstanbul’da Organize Suç Örgütüne Operasyon: 15 Kişi Yakalandı

İstanbul'da Kuyu-14 Operasyonu... Bakan Yerlikaya: İş yerlerini kurşunlayan 15 şüpheli yakalandı

Istanbul’da Organize Suç Örgütüne Karşı Operasyonlar Düzenlendi

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, Zeytinburnu, Beşiktaş, Kartal, Bağcılar, Eyüpsultan, Bayrampaşa, Bahçelievler, Sultanbeyli ve Ataşehir ilçelerinde faaliyet gösteren iş yeri kurşunlayan organize suç örgütüne yönelik “Kuyu-14” operasyonlarını gerçekleştirdi.

Operasyonlar sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kanuna muhalefet, yağma, silahla tehdit, iş yeri kurşunlaması, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme suçlarına karıştığı belirlenen organize suç örgütü üyelerinden 15 kişi yakalandı. 14 şüpheli tutuklanırken bir kişinin işlemleri devam etmektedir.

Yakalanan şüphelilerin Bahçelievler ilçesinde kasten adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme olayını gerçekleştirdikleri, Sultanbeyli ilçesinde iş yerinin kurşunlanması eylemini gerçekleştirdikleri, Ataşehir ilçesinde ise 2 farklı iş yerinin kurşunlanması olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Ayrıca Eyüpsultan ve Bayrampaşa ilçelerinde iş yeri kurşunlama tehdit ve kasten yaralama olaylarına karıştıkları belirlendi. Toplamda 10 farklı eyleme karışan şüpheliler, 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet AK-47 uzun namlulu silah, 1 adet otomatik tabanca, 1 adet hassas terazi, uyuşturucu madde ile döviz ve Türk lirası ele geçirildi.