AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’dan Yurt Dışı Oyları ve Seçim Sonuçları Hakkında Açıklamalar

AK Partili Yavuz: Pusula değişmeyecek

Seçimlere sayılı günler kala, YSK tarafından belirlenen yurt dışı oylama tarihleri başladığından beri, oy oranlarında artışlar kaydedildiğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ifade etti. Geçen seçimlerde %50’lik bir orana sahip olan yurt dışı oylarında artış yaşandı ve bu sefer yapılan seçimlerde %53’lük bir oran kaydedildi. AK Parti, gümrüklerden gelecek oy oranlarıyla birlikte bu oranın %55 seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor.

Parti olarak seçim sonuçlarını toplamak için “Sonuç Alım Sistemi (SAS)” adında bir sistem kurduklarını belirten Yavuz, bu sistemin sayesinde herhangi bir başka sistemle kıyaslandığında çok daha hızlı bir şekilde seçim sonuçlarına ulaşılabileceğini iddia etti. Başkan Yardımcısı Yavuz, sistemin hızlı olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil herhangi bir başka kişiden önce seçim sonuçlarını öğreneceğini ve kamuoyu ile birlikte açıklayacaklarını ifade etti.

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine de değinen Yavuz, İnce’nin kararına etki eden nedenler hakkında bilgisi olmadığını belirtti ancak bu durumun doğru bulunmadığını ifade etti. “Pusulanın değişme şansı yok” diyen Yavuz, seçimlere sayılı günler kala, adayların son dakika çekişmelerinin devam ettiğini belirtti.