Şırnak’ta çatışmada 2 jandarma personeli şehit oldu

Şırnak şehitleri

Şırnak’ta gerçekleştirilen operasyon sırasında bir terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Devam eden arama faaliyetleri sırasında ise çatışma çıktı. Çatışmada iki terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilirken, maalesef iki jandarma personeli şehit oldu. Bu acı hadisede ayrıca bir güvenlik korucusu ve iki jandarma personeli de ağır yaralandı. Yapılan açıklamada yaralı uzman çavuşlar ve güvenlik korucusu Cehver Özgün’ün kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın Tokat’ın Turhal ilçesindeki baba evinde büyük bir üzüntü yaşandı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Doğan’ın bekar ve 5 kardeşin dördüncüsü olduğu belirtildi. Cenazesi bugün düzenlenecek törenle defnedilecek.

İstanbul Arnavutköy’de oturan Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan’ın şehit haberi ailesini yasa boğdu. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. İlhan’ın babası geçmişte vefat etmişti ve bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Bugün Selimiye Camisi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Edirnekapı Şehitliği’nde defnedilecek.

Piyade Uzman Çavuş Gaffar Mayik’in yaralandığı haberi ailesini Şırnak’a gitmeye sevk etti. Ancak yolda şehidin haberini alan aile geri dönerek Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki evlerine gitti. Çocukları yetim kalmış olan şehidin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Mayik bugün düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in acı haberi Tarsus ilçesine bağlı kırsal alandaki Ulaş Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Şehit Ölmez’in evine Türk bayrakları asıldı. Çocukları Taha Kağan ve Ömer Erdem ile evli olan Şehit Ölmez’in cenazesi bugün toprağa verilecek.