Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerel Seçimlere Hazırlanıyor: AK Parti’nin Düşen Oy Oranlarına İlişkin Değerlendirmeler Üzerinde Duruldu

Yerel seçim startı: İstanbul ve Ankara’ya özel çalışma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konuştu. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarını il il analiz ettiği bir sunum yaptı. Sunumda, AK Parti’nin oy oranının düştüğü iller, büyükşehirlerdeki durum ve oy oranındaki artış gibi rakamsal veriler yer aldı. Anketlerin AK Parti’nin oy oranının yüzde 39-40 bandında olduğunu ortaya koyduğu, fakat yüzde 35.5 oy oranı alındığı için parti kurmayları tarafından bu konuda bir çalışma yapılması gerektiği belirtildi. Bazı parti üyeleri, AK Parti’nin oy oranının düşmesinin nedeninin, ittifak içerisindeki vatandaşların diğer partilere oy vermesi olduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca, MYK üyelerine yerel seçim çalışmalarına başlamaları için talimat verdi. Seçim sonuçlarının analiz edilerek, yerel seçimlere hazırlığın yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Aynı zamanda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehirlerde önde olmasının nedenlerinin de araştırılması gerektiğini istedi.

Toplantıda ayrıca, ekonomi ve deprem bölgesiyle ilgili konular da ele alındı. Erdoğan, deprem bölgelerinde ve büyükşehirlerdeki kiralarla ilgili vatandaşların bize belirttikleri problemleri çözmemiz gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında, bakanların kabinede görev alıp almamasıyla ilgili fikirleri de dinledi. Bazı üyeler, “sembolik” isimlerin devam etmesi gerektiğine inanırken, diğer üyeler daha başarısız olduğu düşünülen bakanların istifasını önerdi. Erdoğan herhangi bir yorum yapmadı, ancak üyelerin tespitlerini dinledi.