CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “CHP Yerleşik Usullere Sahip Bir Partidir”

‘25 milyon oy verdi koruyalım’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimler sonrası alınan kararları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeme tartışmalarını konu alan açıklamaları gündeme oturdu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak konu hakkında yaptığı açıklamada, CHP’nin yerleşik usullere sahip bir partisi olduğunu ve kararların yetkili kurullarda tartışılarak alındığını vurguladı. Öztrak, “Kongre takvimimizi, partimizin örgütlerinin yenilenme takvimini başlattık” diyerek, yaş ortalaması 49 olan yeni MYK’nın ilk toplantısının gerçekleştiğini açıkladı. Ayrıca tüzük değişikliğine de yer veren Öztrak, örgütlerin taleplerini dikkate alacak bir komisyon oluşturacaklarını belirtti.

Kongre takvimini ekim ayı olarak işaret eden Öztrak, CHP’nin bir çadır partisi olmadığını ve partiye olan seçmen desteğini muhafaza etmek için yerel seçimlerde büyük bir başarı yaşatmak için çaba göstereceklerini söyledi. Yerel seçim hazırlıklarının 8. gününde olduklarını tekrarlayan Öztrak, eksiklerin ve yanlışların giderilmesi için kolları sıvadıklarını ve ülkenin aydınlık geleceğine inananların saflarını sıklaştırma zamanının geldiğini ifade etti.

Ayrıca, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığına CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ı getirdiği de haberler arasında yer aldı.