“MİT Müsteşarlığı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na: Hakan Fidan’ın vedası, İbrahim Kalın’ın göreve başlaması”

MİT’te devir teslim

Cumhurbaşkanlığı’nın yürüttüğü değişiklikler kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) yeni bir devir teslim gerçekleşti. Daha önce MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan, görevini İbrahim Kalın’a devretti. Bu devir teslim töreni sırasında Hakan Fidan duygusal anlar yaşayarak, teşkilatıyla vedalaştı. Bir sonraki gün ise İbrahim Kalın’a teşkilatı tanıtmak için konuşma yaptı. Konuşmaları özel fotoğraf kareleri de görüntülendi. İbrahim Kalın, teşkilatı daha yakından tanımak için 6 önemli başkanlıktan özel brifingler aldı.

Hakan Fidan, MİT’teki görevinin ardından, Dışişleri Bakanlığı’na atanmıştı. Kendine özgü çalışma yöntemleri olduğu ve bakanlıkta da bu yapılanmaya gidebileceği belirtiliyor. Hakan Fidan yeni görevinin üçüncü gününde sosyal medya hesabı olan Twitter’a girdi. İlk tweet’inde, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevini İbrahim Kalın’a devrettiğini ve Dışişleri Bakanlığı görevini tevdi eden Cumhurbaşkanı’na şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

İngiltere Dış İstihbarat Servisi Başkanı Richard Moore da sosyal medya hesabından İbrahim Kalın’ı tebrik etti. Moore daha önce Hakan Fidan için açılan sahte bir Twitter hesabını etiketlediği paylaşımında, İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı’na atanmasından dolayı tebriklerini iletti ve iş birliği için sabırsızlandığını belirtti.