“AK Parti ve Diplomasi Dünyasından Tecrübeli İsim Akif Çağatay Kılıç, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığından Ayrılıyor”

Kılıç bu kez büyükelçi olarak görevde

Akif Çağatay Kılıç, önceden Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak uzun bir süre çalışmış ve Erdoğan’ın yakın ekibinde yer alarak yurtdışı gezi tercümanlığı da yapmıştır. Daha sonrasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atanmıştır ve son olarak TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Kılıç ayrıca, Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye – Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları Saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği gibi çeşitli dostluk gruplarında da yer almıştır. Kılıç, Almanca ve İngilizce dillerinde de iyi derecede yetkinlik sahibidir.

Ayrıca, Kılıç Ailesi uzun yıllardır Türkiye’deki aktif siyasetin ve bürokrasinin içinde yer almaktadır. Kılıç’ın dedesi İlyas Kılıç, 1960’lı ve 70’li yıllarda Samsun’dan 5 dönem CHP milletvekilliği yapmıştır. Kılıç’ın amcası Serdar Kılıç ise Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olmuş ve şimdi Türkiye’nin Ermenistan özel temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Kılıç’ın babası ise Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde özel doktorluğunu yapmıştır.