İstanbul’da Gerçekleştirilecek İtfaiye Şampiyonasında Milli Takımımız Hedefini Belirledi

İtfaiyeciler dünya şampiyonasına hazırlanıyor

İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ve 20 farklı ülkeden 400 itfaiyecinin katılacağı bir şampiyona, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi tarafından hazırlanıyor. Şampiyonaya katılacak olan ekip, 10 erkek, 11 kadın ve 2 antrenörden oluşuyor.

Bu dünya şampiyonasının itfaiyecilerin olimpiyatı olarak adlandırıldığı belirtiliyor. İtfaiye erleri, son 3 ay boyunca Üsküdar Burhan Felek Atletizm sahasında yapmış oldukları antrenmanlarla bu şampiyonaya hazırlandılar ve derece almaya hedefliyorlar.

İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Remzi Albayrak, geçen yıl ilk defa Özbekistan’ın Semerkant şehrinde gerçekleşen yarışmalara katıldıklarını ve 8. sırada yer aldıklarını belirtti. Bu yıl ise ilk 3 içinde olmayı hedeflediklerini ve kupayı ve madalyayı alarak bayrağımızı gururla dalgalandıracaklarını düşündüğünü ifade etti.

Avcılar itfaiyesinde 3 yıldır şoförlük yapan Ceyda Cırık ise duygularını “Çok çalıştık, sakatlandık, moralimiz düştü ama düştüğümüz yerden kalktık bomba gibi geliyoruz” şeklinde dile getirdi.