“Depremlerde Uzuvlarını Kaybeden Çocuklara Destek Amacıyla ‘Çocuk İyilik Merkezi’ Kuruldu”

Depremzede çocuklara iyilik merkezi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda, bazı çocuklar maalesef uzuvlarını kaybetmişlerdir. Bu durumdaki çocukların ihtiyaç duydukları rehabilitasyon tedavilerini sağlayabilmek adına, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde, Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı katılımıyla, yerli ve yabancı bağışçılar ile birlikte “Çocuk İyilik Merkezi (ÇİM)” kurulmuştur.

Ortak Hizmet Birimi Hatay’da

Hatay’da yaşayan uzuvlarını kaybetmiş çocukların ortez-protez ihtiyaçlarını karşılamak ve rehabilitasyon desteği sağlamak amacıyla ÇİM, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile işbirliği yaparak Ortak Hizmet Birimi’ni açmıştır. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu II. Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı İsmail Gürleyik’in katılımıyla 2 Ağustos’ta açılışı gerçekleştirilen Ortak Hizmet Birimi’nde, ampute çocuklara protez-ortez ihtiyaçlarının karşılanması, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği gibi bütünleşik bir hizmet sunulmaktadır. Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Temel amacımız, doğal ve doğal olmayan felaketlerden etkilenen çocuklarımıza dikkat çekmek ve destek olmaktır” şeklinde konuştu.

ÇİM’e Başvuru Nasıl Yapılır?

Çocuk İyilik Merkezi’nden hizmet almak isteyen hastalar veya yakınları, doğrudan başvuru yapamamaktadır. Ancak hekimler aracılığıyla yönlendirilmektedir. Türkiye’nin her bölgesinden afet ve felaketlerden etkilenmiş hastalar için, takip ettikleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Travmatoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları ile aile hekimleri, https://cocukprotez.org/ internet sitesine girerek hasta bilgileriyle başvuruda bulunabilmektedir.

Rektörden Sevecenlik

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, deprem sonucunda uzuv/uzuvlarını kaybeden ampüteler ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nda tedavi gören çocukları, Hatay’daki konteynerkent yaşam alanlarında sık sık ziyaret ederek tek tek ilgilenmektedir.