Güngören’de Şiddet Mağduru Kadın: “Ölmek İstemiyoruz”

4 çocuk annesinin yardım çığlığı: Beni ve çocuklarımı kurtarın

İSTANBUL Güngören ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Ayşe Güvençal Aykurt’un iddiasına göre, 20 yıllık evliliği boyunca dört çocuk dünyaya getiren Aykurt, hem sözlü hem de fiziksel şiddete maruz kaldı. Dokuz ay önce eşi Ferhat Aykurt’a boşanma davası açan Aykurt, aile mahkemesi tarafından Ferhat Aykurt’a aylık 4 bin 500 TL tedbir nafakası ödenmesine karar verildi. Ancak Ferhat Aykurt, evden ayrılsa da eşini ve çocuklarını tehdit etmeye devam etti. Uzaklaştırma kararına da uymayan Ferhat Aykurt, 3 gün hapis cezası aldı.

Ayşe Güvençal Aykurt bir kez daha şikayetçi olduğunda yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Evlilik boyunca psikolojik ve fiziksel şiddet gördüm. Defalarca adliyeye başvurdum ancak çocuklarım için geri döndüm. Son olarak beni kemerle boğmaya çalıştı ve ölen babama küfürler etti. Bunun üzerine dava açtım. Ancak Ferhat Aykurt, uzaklaştırma kararını defalarca ihlal etti. Nafakamı ödemedi, icra yoluyla aldım ancak daha da saldırganlaştı ve bana zarar verdi. Öldürülme korkusu nedeniyle panik atak hastası oldum. Çocuklarımla huzurlu bir yaşam istiyorum. Beni ve çocuklarımı kurtarın. Ölmek istemiyoruz.”

Ayşe Güvençal Aykurt’un kızı Ferah Aykurt ise “Kendimi bildim bileli annem, ben ve kardeşlerim sürekli şiddete maruz kalıyoruz” şeklinde konuştu.