İstanbul’da Uyuşturucu Satışı İhbarı Üzerine Polisler Ateş Altında Kalıyor, Bir Polis Şehit Oluyor

Uyuşturucu çetesi polisi şehit etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbar doğrultusunda, Kâğıthane’deki bir evde uyuşturucu satışı yapıldığı belirlendi. Dün gece saat 01.55’te, mobil park polisi ekibi ihbarın yapıldığı eve baskın düzenledi. Ancak, polisler evin içerisine girmek istediklerinde, içeriden silahlarla ateş açıldı. Kalaşnikof da dahil olmak üzere kullanılan silahlarla gerçekleşen saldırıda, polis memuru Hakan Telli ve Ahmet Yasin Çevik göğüslerinden yaralandı. Durumu ağırlaşan polis memuru Hakan Telli, tüm müdahalelere rağmen maalesef şehit oldu. Diğer polis memuru Ahmet Yasin Çevik’in ise tedavisi devam ediyor.

Olayın yaşandığı dairede bulunan şüphelilerle polisler arasında çıkan çatışma sonucunda, çete üyesi Diyar Anucur öldürüldü. Diğer şüpheli Ozan Anucur ise yaralı olarak yakalandı. Ayrıca, Görkem Doğan, Akın Arsakay ve Kadir Taşdemir isimli üç şüpheli de gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalarda, öldürülen Diyar Anucur’un daha önceden kasten yaralama suçundan ve uyuşturucu kullanmaktan sabıka kaydının olduğu tespit edildi. Yakalanan Ozan Anucur’un da kasten yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve uyuşturucu kullanmaktan geçmiş suç kaydı bulunuyor. Gözaltına alınan Görkem Doğan’ın ise uyuşturucu ticaretinden, Akın Arsakay ve Kadir Taşdemir’in ise kasten yaralama suçundan emniyet kayıtlarının olduğu belirlendi.

Anucur çetesinin adı, geçtiğimiz yıl aralık ayında duyulmaya başlandı. Çete, İstanbul Eyüp ve Kâğıthane bölgelerinde kontrol sağlamak amacıyla Gündoğmuş çetesiyle çatışmaya girmişti. İğdırlı Anucur çetesi üyeleri, 19 Aralık’ta rakip çetenin işlettiği iki kafeyi taradı. Bu saldırıların ardından Anucur çetesine karşı intikam saldırısı gerçekleşti ve çıkan çatışmada tesadüfen yoldan geçen Kuran kursu hocası Ramazan Arslan hayatını kaybetti. 14 Ocak 2023 tarihinde ise sabah saat 06.30 sıralarında Haliç Köprüsü’nde seyir halinde olan bir otomobile, plakasız bir araçtan ateş açıldı. Çatışmada, daha önce cezaevinden çıktığı belirlenen Anucur çetesine mensup Cumali Aslan hayatını kaybetti ve Doğukan K. yaralandı.