İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Gece Trafik Denetimleri Gerçekleştirdi

Ehliyetsiz yakalandı, ekiplere tepki gösterdi: Şimdi ararım ve buraya yığarım

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kadıköy Bağdat Caddesi ve sahil yolu üzerinde gece 00.00 ile 03.00 saatleri arasında trafik denetimi gerçekleştirdi. Trafik ekipleri, hız ile radar kontrolü, ehliyet, alkol kontrolü, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanma ve emniyet kemeri takmamak gibi ihlallerde bulunan sürücülere cezai işlem uyguladı. Toplamda 557 aracın kontrol edildiği denetimlerde birçok ihlal tespit edildi.

Yapılan kontrollerde, 12 adet abart egzoz, 16 adet radar ve aşırı hız, 1 adet makas atmak, 12 adet film cam, 10 adet alkollü araç kullanma, 11 adet yüksek sesle müzik dinleme, 2 adet saygısızca araç kullanma, 6 adet ehliyetsiz araç kullanma, 13 adet teknik değişiklik, 11 adet muayenesiz araç, 1 adet bisiklet, motorlu bisiklet veya skuter aracını taşıt yolunda sürme, 2 adet emniyet kemeri takmama, 8 adet kask takmama, 2 adet sigortasız araç tespit edildi. Diğer suçlar da dahil olmak üzere toplamda 137 adet cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde 262 bin 252 TL tutarında ceza kesildi ve 29 araç trafikten men edildi.

Denetime yakalanan ehliyetsiz sürücü C. A., trafik polis ekiplerinin kendisine cezai işlem uygulamak istemesi üzerine, basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulundu. “Bu insan haklarına aykırı bir şey. Çekim izinlerini gösterebilir misiniz? Benim kişisel alanlarımı çekim hakkına sahip değiller. Yasada böyle bir şey yok. Şimdi ararım ve buraya yığarım. Mehmet abiyi tanıyor musunuz siz? Şimdi burada sıkıntı çıkacak. Benim onayım olmadan hiç kimse beni çekip basına veremez” dedi.

Diğer bir olayda ise, bir ticari taksiye trafik denetleme şube ekiplerinin yerleştirdiği dube takıldı ve duba aracın altından güçlükle çıktı. Bu anlar kameralar tarafından kaydedildi.