Şuhut’ta Büyük Taarruz’un 101. Yıldönümü Törenleri Coşkuyla Kutlandı

Büyük Taarruz’un 101. yılında... Ata’nın İzinde Zafer Yürüyüşü

Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 101’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında, Şuhut ilçesi Çakırözü köyünde bir tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Hava Meydan Komutanı Albay Hasan Erdoğan ve diğer protokol üyeleri ile farklı illerden gelen vatandaşlar katıldı.

Büyük Taarruz’a ilişkin video ve ışık gösterimi ile müzik dinletisi yapıldıktan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde saat 00.30’da Çakırözü köyünden Kocatepe’ye “Zafer Yürüyüşü”nü başlattı. Temsili yürüyüşe atlı birlikler de eşlik etti. Soğuk hava nedeniyle meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılanlara battaniye ve kaşkol dağıtıldı. Zafer Yürüyüşü, saat 04.30’da Kocatepe’de son buldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da 101. yıldönümü kutlamaları için gittiği Kocatepe’de törene katıldı ve şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.