İstanbul Emniyeti Trafik Denetimiyle Trafik Güvenliğini Sağlıyor

Denetimde yakalanıp olay çıkardılar: Kadıköy emniyet müdürünü ara, bunların hepsini alsınlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kadıköy sahil yolu üzerinde gerçekleştirdikleri denetimlerle trafik güvenliğini sağladı. Çalışmalarını gece saat 00.00-02.00 arasında sürdüren ekipler, emniyet kemeri takmayan sürücülere yönelik özellikle hassasiyet gösterdi.

Denetimler sırasında, 34 FHA 405 plakalı bir aracın sürücüsü olan Ş. E., emniyet kemeri takmadığı için durduruldu. Bu duruma tepki gösteren sürücü, polis ekiplerine ve basın mensuplarına itirazda bulundu. Ş. E., emniyet kemeri takmama nedenini “Hatalı sürücüleri bildirmek için aceleyle geldim, kemer takamadım” şeklinde savundu. Bu anları kaydeden basın mensuplarına karşı Ş. E., “Kadıköy emniyet müdürünü ara, onları buradan alsınlar. Ne yapmaya çalışıyorsun, kimseyi olay olmadan görüntüleyemezsin” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ş. E. hakkında ’emniyet kemeri takmamak’ suçuyla ilgili 464 TL cezai işlem uygulandı.

Denetimler sırasında abartılı egzoz kullanımı nedeniyle polis ekipleriyle tartışan F.B. ve arkadaşı ise ‘polise mukavemet’ suçundan kelepçelenerek gözaltına alındı. 34 DNT 800 plakalı aracın sürücüsü olan F.B.’ye ‘abart egzoz kullanmak’ suçu işlediği gerekçesiyle 4 bin 64 TL cezai işlem uygulandı. F.B.’nin iddiasına göre abart egzoz kullanmadığı, ancak aracının daha önce abart egzoz nedeniyle trafikten men edildiği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde toplamda 63 sürücüye 80 bin TL cezai işlem uygularken, 6 aracı da trafikten men etti. Bu şekilde trafik disiplinini sağlamak ve sürücülerin güvenliğini artırmak amaçlandı.