“İmza Rekorları Kıran Türkçe Dil Desteği Kampanyası Oyuncular Arasında Büyük İlgi Görüyor”

Türk oyunseverler çağrı yaptı: ‘Starfield’ Türkçe de olsun

Türkçe Dil Desteği Kampanyası İmza Rekorları Kırıyor

Türk oyuncu topluluğu, güney Kore ve Arap bölgelerindeki oyuncuların başardığı dil desteği talebini ülkemizde de gerçekleştirmek için bir kampanya başlattı. Kampanyaya şimdiden 10 bin imza destek verdi. Projenin ana isimlerinden biri olan 25 yaşındaki genç yazılım uzmanı Nur Yıldırım, Türkçe dil desteğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Starfield gibi bir oyunun 250 binin üzerinde kelimeye sahip olduğu düşünülürse, İngilizce bilen herkes bu kadar yoğun bir içeriği anlamakta zorluk yaşayabilir. Bu nedenle Türkçe dil desteği talebimizi duyulur yapmak amacıyla bu kampanyayı başlattık” dedi.

Yıldırım, kampanyayı destekleyenlerin sayısının artması için çaba sarf edeceklerini belirterek, “Oyun dünyasında birçok dilde çeviri yapılsa da Türkçe dil desteği genellikle göz ardı ediliyor. Bizler olarak Türk oyuncularının da bu hakka sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Kampanyamıza destek olan herkesin sesini duyurabilmesi için daha fazla desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Bu kampanya sayesinde, oyun dünyasında Türkçe dil desteği isteyen oyuncular artık daha güçlü bir sesle taleplerini dile getirebilecek. İmza sayısının giderek arttığı göz önünde bulundurulduğunda, Türkçe dil desteğinin oyuncular tarafından ne kadar önemsendiği bir kez daha kanıtlanmış olacak.