Antalya İtfaiyesi Hatay Depremine Yardım Etmeye Devam Ediyor

108’inci saatte enkazdan kurtarılmışlardı: Kahramanlarına teşekkür ziyareti

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Hatay’a yardım amacıyla harekete geçti. Ekipler, Antakya ilçesinde çöken Lider Apartmanı’nın enkazında arama kurtarma çalışmaları yürütürken, 108 saat sonra Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatmanur(21), Münire Nur(14) ve Musab’ı(7) sağ çıkarmayı başardı.

Karadeniz ailesi, ilk tedavilerini tamamladıktan sonra Antalya’daki bir hastaneye sevk edildi. Tedavileri devam eden anne ve çocukları, enkaz altından çıkmalarını sağlayan Antalya İtfaiyesi ekiplerine teşekkür etmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Karadeniz ailesi, yakınlarının yanında kalmak için Antalya’da kaldıklarını ancak okulların açılmasıyla birlikte tekrar Hatay’a döneceklerini belirtti.

Kurtarma sırasında Münire Nur’un sesini duyan itfaiye eri Alper Hapencioğlu, ilk iletişimi sağladıklarını anlattı. İtfaiye eri Hanifi Hamzaoğlu ise “Görevimizi karşılıksız bir şekilde yerine getirdik. Herkesin sağ salim olması bizim en büyük moral kaynağımız” açıklamasında bulundu.