Kulu İlçesinde Meydana Gelen 4,8 Büyüklüğündeki Deprem Çevre İlleri de Sarsıntıya İttiriyor

Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem... Ankara ve çevre illerden de hissedildi

AFAD’ın verilerine göre, Kulu ilçesinde saat 07.58’de meydana gelen deprem büyüklüğü 4,8 olarak ölçüldü. Depremin derinliği ise 13,57 kilometre olarak belirlendi. Bu deprem sadece Konya’yla sınırlı kalmayıp, başta Ankara olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Tavşançalı Mahallesi olarak tespit etti ve büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladılar.

Konuya ilişkin olarak, deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye, deprem riski yüksek bir ülkedir ve herhangi bir bölgede deprem haberi alabiliriz. Konya çevresinde beklendiği gibi çok fazla fay hattı olmasa da zaman zaman 5 büyüklüğünde depremler yaşanabilmektedir. Bu son depremin volkanik kökenli olabileceği ihtimali üzerinde durmaktayım. Bunun ayrı bir deprem olduğunu düşünüyorum ve bölgede büyük bir deprem yaratacak uzun bir fay hattının bulunmadığını belirtmek isterim.”

Ayrıca, uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, bu depremi takip eden artçı depremlerin büyüklüğünün maksimum 4 olacağı ifade edildi.